Dobré správy pre milovníkov mrkvy. Takto sa dá spracovať a uchovať na horšie časy. Tu je mrkva 2-krát inak.
Úroda prvej mrkvy je už čoskoro tu. Ak neviete, ako ju spracovať, tak nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi receptami.
Mladá mrkva (karotka), 1l vody, 20 g kryštálového cukru, 20 g soli.
Malú, veľmi mladú mrkvičku zo záhrady (karotku) odrežeme od vňate, umyjeme, dáme do okyslenej vody a povaríme 5 minút. Potom ju vyberieme dierkovanou vareškou, dáme do studenej vody, odstránime šupky a uložíme do pripravených pohárov. Vodu, cukor a soľ necháme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejeme mrkvičku. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 40 minút. O dva dni sterilizáciu zopakujeme. Poháre hneď vyberieme z hrnca a odložíme.
Ako konzervovať zelený hrášok: Tu je receptMladá mrkva, 7,5 dl vody, 2,5 dl 8 % octu, 20 g cukru, 20 g soli.
Očistenú mladú mrkvičku odrežeme od vňate, umyjeme a pokrájame na kolieska. Vhodíme do trocha osolenej vriacej vody a povaríme 5 minút. Vodu scedíme a vychladnutú mrkvičku uložíme do pohárov. Vodu, ocot, cukor a soľ dáme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejeme mrkvičku. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 20 minút. Vyberieme z hrnca a odložíme do chladnej miestnosti.
Trávenie počas Vianoc dostane riadne zabrať. Našťastie príroda nám dokáže podať pomocnú ruku prostredníctvom týchto…
Najmä počas vianočných sviatkov sú najobľúbenejšou dekoráciou. Avšak pozor. Škodia vonné sviečky zdraviu a máme…
Máme pre vás tipy na netradičné vianočné recepty vhodné pre vegánov, ľudí s intoleranciou na…
Vianoce a zdravie pečene: Prečo je dôležité nezabúdať na najväčší dar? Pretože ide o jeden…
Únava je vaša stála spoločníčka? Prírodné riešenie je bližšie, ako si myslíte. Predstavujeme vám bylinkové…
Sterilizovaný hlávkový šalát môže byť chutnou možnosťou, ako uchovať vitamíny z vašej záhrady aj počas…