Máme pre vás niekoľko receptov, ktoré osviežia vašu silvestrovskú oslavu. Koktaily môžete pripraviť buď v turmixe, elektrickom šľahači alebo v dobre uzavretej nádobe.
Silvestrovská oslava je ideálnou príležitosťou na experimentovanie s osviežujúcimi nápojmi, ktoré zaujmú nielen chuťou, ale aj vzhľadom. Ak chcete svojim hosťom pripraviť nezabudnuteľný zážitok, siahnite po koktailoch – príprava je totiž jednoduchá a prinesú vám úspech. Navyše sú koktaily ideálnym kalorickým a výživovým doplnkom.
Suroviny môžete kombinovať podľa chuti – od mlieka, ovocia, džemov až po kávu či kakao. Koktaily je možné pripraviť pomocou mixéra, elektrického šľahača alebo v dobre uzavretej nádobe. Inšpirujte sa týmito receptami a vytvorte si nápoje, ktoré budú ozdobou vašich osláv.
Tento koktail vás prebudí a osvieži zároveň. Ideálny pre tých, ktorí oceňujú spojenie kávy a sladkých tónov.
Suroviny na jednu porciu:
1 šálka instantnej kávy (vychladenej)
1 malá porcia vanilkovej zmrzliny
1 lyžička rumu
2 lyžice kondenzovaného mlieka
Postup:
Všetky suroviny dajte do mixéra alebo uzavretej nádoby a mixujte, až kým sa nevytvorí jemná pena. Po dokončení podávajte vo vysokých pohároch a ozdobte zrnkom kávy alebo štipkou kakaa.
Tento koktail patrí medzi najobľúbenejšie vďaka svojej osviežujúcej chuti a jednoduchej príprave.
Suroviny na jednu porciu:
1 pomaranč (očistený a rozobratý na mesiačiky bez jadierok)
100 g medu alebo 80 g cukru
3 dl mlieka
1 bielok
Kúsok ľadu alebo 1 porcia vanilkovej zmrzliny
Postup:
Suroviny vložte do mixéra a rozmixujte dohladka. Podávajte vychladené, ozdobené plátkom pomaranča na okraji pohára.
Lahodná kombinácia kakaa a zmrzliny vás pohladí na duši počas silvestrovských osláv.
Suroviny na jednu porciu:
3 dl mlieka
1 kávová lyžička kakaa
1 vajce
1 porcia vanilkovej alebo kakaovej zmrzliny
60 g práškového cukru alebo 80 g medu
Trocha vanilkového cukru (ak použijeme ľad namiesto zmrzliny)
Postup:
Všetko dostatočne rozmixujte a nalejte do pohára. Ozdobte šľahačkou a posypte trochou kakaa.
Sladký a voňavý jahodový koktail je ideálny pre všetkých milovníkov ovocia.
Suroviny na jednu porciu:
200 g mrazených jahôd
2 lyžičky jahodového džemu
60 g práškového cukru
3 dl mlieka
1 bielok
Vanilková zmrzlina alebo kúsok ľadu
Trocha vanilkového cukru
Postup:
Všetky suroviny zmixujte dohladka. Nalejte do pohárov ozdobených kúskom jahody na okraji alebo šľahačkou.
Sladká a krémová piňa colada prinesie na váš stôl kúsok tropického raja.
Suroviny na jednu porciu:
1 dl ananásovej šťavy
1 dl kokosového mlieka
2 cl bieleho rumu (voliteľné)
Kúsok ľadu alebo mrazený ananás na schladenie
Postup:
Všetko zmixujte dohladka a nalejte do pohára. Ozdobte plátkom ananásu a kokosovými hoblinkami. Pre nealkoholickú verziu vynechajte rum.
Tento koktail je osviežujúci, ľahký a ideálny na začiatok osláv.
Suroviny na jednu porciu:
200 g čerstvého melónu (bez semienok)
1 lyžica limetkovej šťavy
1 dl sódy alebo minerálky
1 lyžica cukrového sirupu (voliteľné)
Kúsok ľadu
Postup:
Rozmixujte melón a limetkovú šťavu, sirup, pridajte ľad a na záver dolejte sódu. Podávajte vo vysokom pohári ozdobenom kúskom melóna.
Krémový koktail s jemnou karamelovou chuťou je ideálny pre zimné večery.
Suroviny na jednu porciu:
1 zrelý banán
2 dl mlieka
1 lyžica karamelového sirupu
Kúsok ľadu
Postup:
Všetko zmixujte a nalejte do pohára. Na ozdobu môžete použiť karamelový sirup alebo kúsky banánu.
Tento nápoj vás zahreje a príjemne osvieži svojou zázvorovou chuťou.
Suroviny na jednu porciu:
1 lyžička čerstvého strúhaného zázvoru
1 dl jablkového džúsu
1 dl pomarančovej šťavy
1 lyžica medu
Štipka škorice
Postup:
Všetky suroviny zahrejte v hrnci, ale nevarte. Ešte horúce nalejte do hrnčeka ozdobenom škoricovou tyčinkou.
Farebné ozdoby: Slamky, dáždniky a ovocné dekorácie spravia veľa.
Ochladenie pred podávaním: Poháre na chvíľu dajte do mrazničky, aby koktaily vydržali dlhšie studené.
Tieto recepty sa postarajú, že vaša silvestrovská oslava bude nielen chutná, ale aj štýlová. Skúste ich a nechajte svojich hostí rozhodnúť, ktorý koktail je víťazom večera.
Plánujete tento rok vlastnú zeleninovú záhradu, či pestovanie drobného ovocia? Spoznajte 4 základné podmienky, ktoré…
Pôda – základ života na Zemi a nevyhnutná podmienka pre pestovanie plodín. Pre vinohradníkov je…
Nevoľnosť či bolesť hlavy – tieto príznaky sú neklamným znakom toho, že ste to s…
Príprava na ďalší vegetačný rok začína už v januári. Na čo všetko treba myslieť už…
Plánujete sadiť egreše, ríbezle či maliny? Prezradíme vám vhodné miesto pre drobné ovocie, tak aby…
Dochutia a navyše dokážu byť prospešné pre náš organizmu. Tieto koreniny zaraďte do jedálnička a…