Recept: Konzervovaná husacia alebo kačacia pečeň

Ako sterilizovať pečeň Zdroj ilustračné foto: Pixabay.com

Odložiť do zásoby sa dá aj chutná pečienka z hydiny. Vyskúšajte recept.

Recept na konzervovanú husaciu alebo kačaciu pečeň

Budeme potrebovať

Pečeň z husi alebo kačice, 2 voňavé klinčeky, mlieko, husacie alebo kačacie sadlo, soľ.

Postup

Pečeň zbavíme žlče, umyjeme v mlieku rozriedenom vodou, zapichneme do nej voňavé klinčeky a dáme do rajnice. Pridáme pokrájané sadlo, trocha podlejeme vodou a zakryté dusíme.

Recepty na 5 zeleninových šalátov v sladkokyslom náleve, časť 2

Keď sa sadlo vytopí, pečeň osolíme, vložíme do pripravených pohárov, zalejeme vytopenou husacou alebo kačacou masťou a hneď uzavrieme.  Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jednu hodinu.

Po sterilizácii poháre z hrnca vyberieme a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu približne 10 °C. Na kratší čas môžeme husaciu alebo kačaciu pečeň uložiť aj bez sterilizácie, a to tak, že pripravenú vložíme do porcelánového hrnca, zalejeme vytopenou masťou tak, aby bola celá zakrytá, a odložíme na chladné miesto.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close