Recept: Marinovaná červená kapusta

červená kapusta Zdroj foto: Pixabay.com

Chutná marinovaná kapusta sa dá pripraviť aj z červených  hlávok.

Skúšali ste už chutnú marinovanú červenú kapustu? Ak ešte nie, je najvyšší čas.

Marinovaná červená kapusta

Budeme potrebovať

Červená hlávková kapusta, trocha soli, 1 väčšia cibuľa, 1 kyslé jablko, 1 lyžička rasce, 1 lyžička horčičných semiačok, 2 l vody, 5 dl 8 % octu, 200 g cukru, 70 g soli.

Doprajte si kyslú kapustu. Tu sú dôvody, ktoré vás presvedčia

Postup:

Očistené hlávky červenej kapusty pokrájame na tenké rezance a vložíme na chvíľu do osolenej vriacej vody. Potom vodu scedíme a vychladnutú kapustu vytlačíme. Pridáme očistenú cibuľu pokrájanú na kolieska, očistené jablko pokrájané na plátky, rascu, horčičné semiačka a premiešame.

červená kapusta
Zdroj foto: Pixabay.com

Vo vode rozmiešame ocot, cukor, soľ a necháme zovrieť. Teplým nálevom polejeme pokrájanú kapustu, dobre premiešame a natlačíme do čistých pohárov. Naplnené poháre dobre uzavrieme, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 30 minút alebo 40 minút pri teplote 90 °C.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close