Recept na domáci marhuľový lekvár bez chémie

marhuľový džem www.pixabay.com

Marhuľový lekvár patrí k najobľúbenejším. Prezradíme vám recept s malým množstvom cukru, ktorý si zamilujete.

Marhuľový džem, lekvár či marmeláda patria k vynikajúcim pochúťkam. Ak máte radi osvedčené recepty starých mám, tento určite vyskúšajte. Recept na marhuľový lekvár s  minimálnym množstvom cukru a bez chémie si jednoducho zamilujete.

Čo by ste mali vedieť o príprave džemov, marmelád a lekvárov

Recept na marhuľový lekvár

Budeme potrebovať:

2 kg marhúľ bez kôstok, 300 g kryštálového cukru.

Postup:

Prezreté, mäkké marhule umyjeme, zbavíme kôstok, dáme do rajnice a dobre uvaríme dohusta. Pridáme cukor  a za stáleho miešania varíme, až kým lekvár dobre nezhustne. Horúci nalejeme do pripravených pohárov, necháme vychladnúť, dobre uzavrieme a odložíme. Nech sa vydarí!

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close