Recept starej mamy na slivkový lekvár s octom

ako urobiť slivkový lekvár s octom Zdroj: Pexels.com

Ocot skráti čas varenia. Vyskúšajte nasledujúci recept.

Slivkový lekvár sa dá použiť do buchiet, piroh či iných tradičných slovenských jedál. Robievali ho naše prababky, babky , či mamky. Aj my máme pre vás jeden recept starých mám.

Recept na domáci ríbezľový sirup

Recept na slivkový lekvár s otcom

Budeme potrebovať:

2 kg sliviek bez kôstok, 400 g kryštálového cukru, 0,5 dl 8 % octu, 1 lyžička mletej škorice, 0,5 dl rumu.

Umyté a očistené slivky bez kôstok
www.pixabay.com

Postup:

Umyté a očistené slivky bez kôstok zomelieme na mäsovom klinčeku, pridáme cukor, ocot, škoricu a rum. Dobre zamiešame a necháme stáť do druhého dňa. Potom po troche za stáleho miešania varíme, hneď nalievame do pripravených pohárov a uzavrieme. Uskladníme na suchom a tmavom mieste.

Slivkovy lekvar
www.pixabay.com

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close