Recept: Výborné a jednoduché lečo

recept na lečo Zdroj: Naša záhradka.sk

Obľúbená pochúťka nesmie chýbať vo vašej zásobe na zimu. Náš overený recept sa vám určite zapáči. Presvedčte sa sami. 

Toto lečo robievame už roky. Je vynikajúce. A čo je dôležité, nezmení chuť, ak ho pridáte do guláša alebo iného jedla ako to kupované. Vyskúšajte.

Recept na domáce lečo

Budeme potrebovať:

2 kg paradajok, 2 kg paprík

zelenina, ako urobiť lečo
Zdroj: Naša záhradka.sk

Postup:

Umyté paradajky zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu odstáť, aby z nich šupky išli ľahšie dole. Potom ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriku umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Nakrájanú zeleninu môžeme trochu osoliť, ale nemusíme.

Ako si pripraviť ríbezľové víno

Do čistých pohárov vložíme najskôr paradajky (asi do menšej polovice), pritlačíme a dáme pokrájané papriky. Ak zostala šťava  z paradajok, nalejeme ju navrch pohárov. Poháre dobre uzavrieme a sterilizujeme v hrnci s dierkovanou vložkou pri teplote 90 °C asi 30 minút.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close