Recepty na 5 zeleninových šalátov v sladkokyslom náleve, časť 2

zeleninový šalát Zdroj foto: Pixabay.com

Ako sterilizovať zeleninové zmesi a aké kombinácie zelenín sa dajú použiť na prípravu zdravých šalátov? Dozviete sa v ďalšej časti.

Recept na základný nálev a jeho dávkovanie pri príprave zeleninových šalátov sme si hovorili v predchádzajúcej časti. Dnes si povieme, ako túto chutnú prílohu sterilizovať plus ďalšie recepty.

Ako sterilizovať zeleninové šaláty v sladkokyslom náleve

Zeleninové zmesi sterilizujeme pri teplote 80 až 85 °C cca 20 až 25 minút. Záleží však od druhu zeleniny a veľkosti pohárov. Keď použijeme tvrdšiu surovú zeleninu, predlžujeme sterilizáciu o 10-15 minút.

Horoskop: Zistite, ktoré ovocie alebo zelenina ste podľa znamenia zverokruhu

Ďalšie recepty na zeleninové šaláty

Uhorkový šalát

700 g uhoriek nakrájaných na 3 mm hrubé rezy, 200 g zelenej alebo červenej pariky nakrájanej na rezance, 100 g cibule nakrájanej na kolieska.

Kapustový šalát

300 g uvarenej kapustovej rezanky, 200 g varenej mrkvy nakrájanej na kocky alebo kolieska, 200 g cibule nakrájanej na kolieska, 200 g zelených rajčiakov nakrájaných na plátky alebo štvrťky a 100 g papriky alebo feferóniek nakrájaných na plátky.

Mrkvový šalát

600 g varenej mrkvy nakrájanej na kocky alebo kolieska, 200 g vareného zeleru nakrájaného na kocky alebo plátky a 200 g cibule nakrájanej na kolieska.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close