Zeleninové šaláty v sladkokyslom náleve (2)

zeleninové šaláty Zdroj foto: Pixabay.com

Ako pripraviť chutné a zdravé zeleninové šaláty? Dozviete sa v ďalšej časti.

Recept na základný nálev a jeho dávkovanie pri príprave zeleninových šalátov sme si hovorili v predchádzajúcej časti. Dnes si povieme, ako túto chutnú prílohu sterilizovať plus ďalšie recepty.

Ako sterilizovať zeleninové šaláty v sladkokyslom náleve

Zeleninové zmesi sterilizujeme pri teplote 80 až 85 °C cca 20 až 25 minút. Záleží však od druhu zeleniny a veľkosti pohárov. Keď použijeme tvrdšiu surovú zeleninu, predlžujeme sterilizáciu o 10-15 minút.

Horoskop: Zistite, ktoré ovocie alebo zelenina ste podľa znamenia zverokruhu

Ďalšie recepty na zeleninové šaláty

Uhorkový šalát

700 g uhoriek nakrájaných na 3 mm hrubé rezy, 200 g zelenej alebo červenej pariky nakrájanej na rezance, 100 g cibule nakrájanej na kolieska.

Kapustový šalát

300 g uvarenej kapustovej rezanky, 200 g varenej mrkvy nakrájanej na kocky alebo kolieska, 200 g cibule nakrájanej na kolieska, 200 g zelených rajčiakov nakrájaných na plátky alebo štvrťky a 100 g papriky alebo feferóniek nakrájaných na plátky.

Mrkvový šalát

600 g varenej mrkvy nakrájanej na kocky alebo kolieska, 200 g vareného zeleru nakrájaného na kocky alebo plátky a 200 g cibule nakrájanej na kolieska.