Ako pripraviť chutné a zdravé zeleninové šaláty? Dozviete sa v ďalšej časti.
Recept na základný nálev a jeho dávkovanie pri príprave zeleninových šalátov sme si hovorili v predchádzajúcej časti. Dnes si povieme, ako túto chutnú prílohu sterilizovať plus ďalšie recepty.
Zeleninové zmesi sterilizujeme pri teplote 80 až 85 °C cca 20 až 25 minút. Záleží však od druhu zeleniny a veľkosti pohárov. Keď použijeme tvrdšiu surovú zeleninu, predlžujeme sterilizáciu o 10-15 minút.
Horoskop: Zistite, ktoré ovocie alebo zelenina ste podľa znamenia zverokruhu700 g uhoriek nakrájaných na 3 mm hrubé rezy, 200 g zelenej alebo červenej pariky nakrájanej na rezance, 100 g cibule nakrájanej na kolieska.
300 g uvarenej kapustovej rezanky, 200 g varenej mrkvy nakrájanej na kocky alebo kolieska, 200 g cibule nakrájanej na kolieska, 200 g zelených rajčiakov nakrájaných na plátky alebo štvrťky a 100 g papriky alebo feferóniek nakrájaných na plátky.
600 g varenej mrkvy nakrájanej na kocky alebo kolieska, 200 g vareného zeleru nakrájaného na kocky alebo plátky a 200 g cibule nakrájanej na kolieska.
Trávenie počas Vianoc dostane riadne zabrať. Našťastie príroda nám dokáže podať pomocnú ruku prostredníctvom týchto…
Najmä počas vianočných sviatkov sú najobľúbenejšou dekoráciou. Avšak pozor. Škodia vonné sviečky zdraviu a máme…
Máme pre vás tipy na netradičné vianočné recepty vhodné pre vegánov, ľudí s intoleranciou na…
Vianoce a zdravie pečene: Prečo je dôležité nezabúdať na najväčší dar? Pretože ide o jeden…
Únava je vaša stála spoločníčka? Prírodné riešenie je bližšie, ako si myslíte. Predstavujeme vám bylinkové…
Sterilizovaný hlávkový šalát môže byť chutnou možnosťou, ako uchovať vitamíny z vašej záhrady aj počas…