Takto sa dá spracovať kôpor z vašej záhrady

Ako spracovať kôpor www.pixabay.com

Vedeli ste, že kôpor z vašej záhrady sa dá uskladniť aj inými spôsobmi ako zmrazením? Prezradíme vám ako.

Kôpor je veľmi prospešná rastlina. Okrem toho, že jedlám dodá nezameniteľnú chuť a vôňu, je veľmi užitočný pre naše zdravie.  O jeho benefitoch na ľudské zdravie sme si hovorili tu. Dnes vám prezradíme recepty, ako uskladniť kôpor tak, aby sme sa z jeho vône a chute tešili aj počas zimných mesiacov.

Kôpor I.

Budeme potrebovať:

Na jeden 5 dl pohár kôpor, 1 lyžica octu, 2 lyžice soli, voda.

Postup:

Mladý čerstvý kôpor umyjeme, pokrájame a uložíme do pohára. Polejeme octom, posypeme soľou a pohár dolejeme vodou. Dobre uzavrieme, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 3 minúty. Vyberieme z hrnca a vychladnutý odložíme na tmavé a suché miesto.

II. 50 každodenných vecí, ktoré sa hodia na váš kompost
Zdrava bylinka - kôpor. Kôpor je veľmi prospešná rastlina. Okrem toho, že jedlám dodá nezameniteľnú chuť a vôňu, je veľmi užitočný pre naše zdravie.
Zdroj: www.pixabay.com

Kôpor II.

Budeme potrebovať:

500 g očisteného kôpru, 100 g soli

Postup:

Mladý kôpor dobre umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a osolíme asi dvoma tretinami soli. Dobre premiešame, natlačíme do pohára a povrch posypeme zvyškom soli. Pohár uzavrieme a odložíme do chladnej miestnosti.

Pestovanie hlivy ustricovej doma: Všetko, čo treba vedieť

Kôpor v oleji

Budeme potrebovať:

Očistený kôpor, 3 dl vody, 6 dl octu, 30 g soli, 0,5 dl jedlého oleja.

Postup:

Umytý mladý kôpor pokrájame na menšie kúsky a uložíme do pohárov. Vodu, ocot a soľ prevaríme a vychladnutý roztok nalejeme na kôpor. Chvíľu necháme postáť a potom navrch nalejeme jedlý olej. Poháre dobre uzavrieme a uložíme do chladu.

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close