Usušte si zeler alebo kaleráb, dá sa to takto jednoducho

kaleráb Zdroj foto: Pixabay

Pripravte si na zimu vašu obľúbenú zeleninu. Vieme, ako na to.

Vedeli ste, že sušiť sa môže aj zeler alebo kaleráb? Tento polotovar sa dá potom využiť pri príprave rôznych jedál.

Recept na lahodný černicový koláč

Ako na sušený kaleráb bez sušičky

Kaleráb najskôr očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké plátky a sparíme vo vriacej vode 5 minút. Rýchlo vyberieme, rozložíme a necháme obschnúť. Plech vyložíme bielym papierom, porozkladáme naň obschnutý kaleráb a pomaly sušíme v pootvorenej rúre pri teplote 75 °C. Pri sušení ho občas obraciame. Usušený kaleráb uložíme do čistých pohárov, ktoré dobre uzavrieme.

7 prekvapivo jednoduchých spôsobov, ako ušetriť vodu vo vašej domácnosti

Ako na sušený zeler bez sušičky

Dobre očistený a umytý zeler pokrájame na tenké plátky a vhodíme do slabo okyslenej vriacej vody na 5 minút. Na okyslenie použijeme napríklad ocot. Potom rýchlo vyberieme, necháme obschnúť a rozložíme na plech, ktorý sme vyložili bielym papierom. Dáme do teplej rúry a v pootvorenej rúre sušíme pri teplote 70 °C. Počas sušenia ho občas poobraciame. Usušený zeler uložíme do čistých pohárov, ktoré pevne uzavrieme.

 

 

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close