Višne v mede alebo rume. Spoznajte netradičný spôsob konzervovania

čerešne, višne www.pixabay.com

Máme pre vás ďalší recept, ktorý treba vyskúšať.

Jedli ste už višne v mede alebo v rume? Že nie? Určite to treba napraviť.

Recept na višne v mede

3 kg višní, 2 kg medu, trocha rumu

Očistené a umyté višne necháme na site odkvapkať. Na širšej panvici roztopíme med, do vriaceho dáme toľko višní, koľko sa ich zmestí na povrch, a necháme chvíľu prejsť varom. Potom višne povyberáme dierkovanou vareškou a hneď dáme do pohárov. Takto postupujeme, až kým všetko nespotrebujeme. Penu, ktorá sa pri varení utvorí, pozberáme. Med ešte chvíľku povaríme a horúci nalejeme na višne. Do každého pohára dáme trocha rumu, rýchlo uzavrieme, zabalíme do deky a necháme, kým nevychladnú. (Keby med, v ktorom sme vyvárali višne, nestačil na zaplnenie pohárov, pridáme ešte vriaci med. )

2-krát recept na čerešňový sirup, ktorý si zamilujete

Recept na višne v rume

3 kg višní, 1,2 kg jemného kryštálového cukru, rum

Dobre zrelé višne umyjeme a necháme odkvapkať. Stopky odstrihneme na štvrtinu a višne uložíme do pohárov tak, že dáme vrstvu višní a vrstvu cukru. Naplnené poháre zalejeme jemným rumom tak, aby ovocie bolo ponorené, poháre zaviažeme dvojitým celofánom a odložíme na chladné miesto.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close