Výborné cestoviny s medvedím cesnakom

výborné cestoviny z medvedieho cesnaku Zdroj foto: Unsplash

Medvedí cesnak je pre naše zdravie prospešný. Ako ho však vhodným spôsobom upraviť? Skúste výborné cestoviny s medvedím cesnakom.

Výborné cestoviny s medvedím cesnakom

Budeme potrebovať:

Cestoviny, hrsť pokrájaného medvedieho cesnaku ( okrem čerstvých mladých listov môžete použiť aj nerozkvitnuté púčiky tejto zdravej rastliny), olivový olej, 3 lyžice najemno nastrúhaného parmezánu, soľ, mleté čierne korenie a cherrry paradajky rozkrájané na polovice.

Ako pripraviť olej z medvedieho cesnaku

Postup prípravy:

Neviete, čo zdravé a rýchle pripraviť na večeru? Nechajte sa inšpirovať. Príprava týchto chutných cestovín vám možno zaberie maximálne desať minút. Tu je postup, ako na to. Najskôr treba uvariť v osolenej vode cestoviny. Časť vody je potrebné zliať a časť vody si odložte. Do vody nedávajte olej, lebo potom omáčka na ne dobre nepriľne.

V ďalšom kroku do vody, ktorú ste si odložili, pridajte nasekaný medvedí cesnak alebo ho môžete rozmixovať. Pridajte postrúhaný parmezán a zamiešajte. Parmezánovo-cesnakovú omáčku vylejte na cestoviny, pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte citrónom, soľou a mletým čiernym korením. Vašim cestovinám s medvedím cesnakom dodajú výbornú chuť i na polovice rozkrájané cherry paradajky, ktoré môžete pridať nakoniec a jemne zamiešať.

Tip na záver: Namiesto olivového oleja môžete tieto výborné cestoviny pokvapkať olejom z medvedieho cesnaku. Spôsob, ako ho pripraviť, nájdete v tomto článku

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close