Výborný koláč z jarnej cibuľky.

Recept na koláč z jarnej cibuľky Zdroj foto: Pixabay

Je jemnejšia ako veľká cibuľa a chutí skvele. Dnes potešíme milovníkov jarnej cibuľky chutným receptom.

Hľadáte chutný koláč k pivu či recept na výbornú večeru? Čo tak pripraviť si pochúťku z mladej cibuľky. Mladá cibuľka obsahuje Vitamín C, Vitamín B, draslík. Nižšie máme pre vás recept na koláč z jarnej cibuľky.

jarná cibuľka, cibuľa
Zdroj foto: Pixabay

Recept na výborný koláč z jarnej cibuľky

Budeme potrebovať:

286 g hladkej múky, 1 žĺtok, 195 g masla, štipka soli

Na plnku: zväzok mladej cibuľky, 2 a pol lyžice oleja, 325 ml šľahačkovej smotany, väčšia hrsť postrúhaného tvrdšieho syra, soľ, mleté čierne korenie, 130 g prerastenej slaniny.

Príprava:

Z múky, masla a žĺtka urobíme tuhé cesto. V prípade, ak sa vám ingrediencie nechcú spojiť dokopy, pridajte lyžicu studenej vody. Cesto nechajte odpočívať aspoň hodinu v chladničke. Potom ho vyvaľkajte a dajte do formy na pečenie alebo menší plech. Pečte pri 200 °C cca 10 minút. Ak sa cesto v strede formy zdvihne, zatlačte ho ešte horúce naspäť.

Plnku si pripravíte tak, že si v nádobe zmiešate suroviny na plnku a pridáte najemno nakrájanú cibuľku a slaninku. Potom zmes vylejte na predpečené cesto a koláč dopečte pri 180 °C, až kým okraje cesta mierne nestmavnú. Kto má rád, môže koláč posypať kôprom. Dobrú chuť.

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close