Ako konzervovať zelený hrášok: Tu je recept

hrach Zdroj foto: Pixabay

Vyskúšajte recept, ktorý vám pomôže konzervovať túto zeleninu na dlhší čas.

Recept na slaný hrášok je výborným polotovarom, ktorý je dobré mať vždy po ruke. Je to naozaj jednoduché.

Hrášková sezóna začala: Tu je 7 zaujímavých faktov o tejto zelenine

Na slaný hrášok budeme potrebovať

Mladý vylúpaný hrášok, 1 liter vody, 20 g soli, 20 g cukru.

Postup:

Mladý hrášok vylúpeme, vhodíme do vriacej vody a chvíľu povaríme. Vyberieme, prelejeme studenou vodou a vychladnutý dáme do pohárov. Vodu, soľ a cukor dáme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejeme hrášok. Necháme postáť, a ak je to potrebné, dolejeme ešte roztokom. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 30 minút. O dva dni sterilizáciu zopakujeme.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close