Zdroj foto: Pixabay
Zelenina v octe sa hodí k jedlám ako príloha, alebo ako základ pri príprave rôznych jedál. Ak chcete vedieť, ako na mletú zeleninu v octe, nižšie nájdete recept.
500 g hlávkovej kapusty, 500 g očistenej zelenej papriky, 200 g cibule, 1 kg zelených rajčiakov, 20 g soli, 150 g kryštálového cukru, 2,5 dl vody, 2,5 dl 8 % octu, 1 lyžica horčičných semienok.
Všetku zeleninu očistíme, zbavíme nejedlých častí, umyjeme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Zeleninovú kašu osolíme, pridáme cukor, vodu, ocot a horčičné semienka, zamiešame a dusíme na miernom ohni asi pol hodiny. Zhustnutú zeleninovú kašu dáme do malých pohárov, zaviažeme dvojitým celofánom a odložíme do chladnej a tmavej miestnosti.
250 g mrkvy, 250 g petržlenu, 200 g zeleru, 100 g kalerábu 100 g kapusty, 200 g cibule, 100 g karfiolu, 50 g póru, 20 g cesnaku, trocha zelenej petržlenovej a zelerovej vňate, 250 g tuku, 100 g soli.
Všetku zeleninu dobre očistíme, umyjeme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Na rajnicu dáme tuk, roztopíme ho, pridáme zomletú zeleninu, osolíme a udusíme do mäkka. Dobre zhustnutú, ešte horúcu zeleninu dáme do pripravených pohárov a dobre natlačíme. Navrch nalejeme roztopený tuk, a to toľko, aby zelenina bola zakrytá. Zaviažeme dvojitým celofánom a odložíme do chladnej miestnosti.
Chcete mať krásny zelený trávnik či bohatú úrodu? Poradíme vám, aké hnojivá vybrať na jar,…
Položili ste si niekedy otázku "Kam patrí kečup?" Môžete ho skladovať v špajzách alebo ho…
Pestujete maliny? Potom by ste nemali podceniť konštrukcie pre maliny, ktoré sú dôležité pre ich…
Prvé slnečné lúče a vôňa prebúdzajúcej sa zeme lákajú záhradkárov von. Jar je tu a…
Aká je vaša príprava skleníka a fóliovníka? Nezabúdate na obnovu pôdy či jej závlahu? V…
Držíte diétu a snažíte sa zdravo stravovať? Ak áno, možno vás trápi otázka, či cukor…