Ako sa robí sterilizovaný hríbový šalát

huby (1) Zdroj foto: Pixabay

Prinášame vám ďalší chutný recept na sterilizáciu hríbov.

Ako sa robí hríbový šalát

Budeme potrebovať:

Mladé hríby, 5 dl vody, 2,5 dl 8 % octu, 20 g soli, 20 g kryštálového cukru, 50 g  cibule, 1 bobkový list, niekoľko zrniek čierneho i nového korenia.

Ako sterilizovať zeler? Vyskúšajte náš tip

Postup:

Malé, tvrdé hríby očistíme, umyjeme studenou vodou, dáme do rajnice, zalejeme vodou, trocha osolíme a povaríme asi 10 minút. Potom vodu scedíme a vychladnuté hríby poukladáme do pohárov, pričom ich poprekladáme cibuľou pokrájanou na kolieska. Vodu, ocot, soľ, cukor, bobkový list a celé čierne i nové korenie chvíľu povaríme a vychladnutým roztokom zalejeme hríby. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 20 minút. Vyberieme z hrnca a vychladnuté odložíme.

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close