Ako zavariť štipľavé feferónky

ako zavariť feferónky Zdroj foto: Pixabay

Pikantné papriky sú obľúbenou pochúťkou milovníkov ostrých jedál. Ak ich chcete mať aj počas zimy, vyskúšajte sterilizáciu.

Ak hľadáte recept na zavárané feferónky, ste na správnej  adrese. Tieto  štipľavé papriky  sa dajú zavariť takýmto jednoduchým spôsobom. Rovnako  môžete sterilizovať  aj iné druhy papriky, ako je napríklad  alma.

Ako zavariť štipľavé feferónky

Na litrový pohár budeme potrebovať 500 g malých štipľavých paprík (feferóniek), 2 dl vody, 2 dl octu, 30 g soli.

9 receptov na domáce čistiace prostriedky, I. časť

Postup:

Štipľavé papriky dobre umyjeme a poukladáme do pohára. Vodu ocot a soľ dáme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejeme feferónky. Pohár dobre uzavrieme, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 5 minút. Potom vyberieme a vychladnuté odložíme.

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close