Ako sušiť zelenú zelerovú vňať

zelerová vňať Zdroj foto: Pixabay

Tento zdravý polotovar môžete použiť aj v zime. Výborne ním dochutíte polievky, omáčky, či mäsové jedlá.

Zelerovú vňať nemusíte vyhadzovať. Odložte si ju aj na čas, keď vašu záhradu pokrýva snehová prikrývka. Takto sa dá konzervovať tento zdravý produkt zo zeleniny.

Ako sterilizovať zeler? Vyskúšajte náš tip

Ako sušiť zelenú zelerovú vňať

Postup:

Z dobre umytej zelenej zelerovej vňate odstránime stopky, rozložíme ju na čistý papier a usušíme v chládku na vzdušnom mieste. Môžeme ju sušiť aj v pootvorenej rúre pri teplote 50 °C. Usušenú zelerovú vňať uložíme do čistých pohárov, ktoré zaviažeme celofánom a odložíme.

Sušiť sa dá naozaj všeličo dokonca aj kaleráb. O tom si povieme nabudúce.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close