Recept na lahodný černicový koláč

černicový koláč Zdroj foto: Pixabay

Máme pre vás recept na osviežujúci nepečený koláčik.

Receptov na lahodné ovocné koláče nikdy nie je dosť. Máme pre vás taký, na ktorom si pochutnáte.

Na černicový koláč budeme potrebovať

200 g masla, 600 g čerstvých alebo zmrazených černíc, 300 g ovsených keksov, 2 vajcia, 150 g jemných ovsených vločiek, 6 plátkov želatíny, 150 g cukru, 250 g ricotty, 2 banány, 1 kg jemného bezhrudkového tvarohu, 5 lyžíc bazového sirupu, formu s odnímateľným dnom, veľké vrecko do mrazničky a olej na vymastenie formy

Postup

Najskôr dno formy vymažte olejom. Čerstvé černice umyte a zmrazené nechajte rozmrznúť. Na korpus rozpusťte v hrnci maslo a vo vrecko rozmrvte keksy. Omrvinky zmiešajte s ovsenými vločkami a s rozpusteným maslom. Rozložte ich na dno formy. Vložte do chladničky na 30 minút.

6 druhov rastlín pre zaneprázdnených záhradkárov, II. časť

Pripravte si smoothie krém, a to tak, že najskôr si namočíte želatínu na 8 minút do studenej vody. Polovičku černíc rozmixujte. Odoberte z nich 4 lyžice a uložte v chlade. Kúsky banánov, vajcia, tvaroh, ricottu, cukor a sirup taktiež rozmixujte a pridajte k černiciam. Želatínu dobre vymačkajte, dajte do malého hrnca a za stáleho miešania ju pri nízkej teplote rozpusťte. Potom hrniec stiahnite z ohňa a postupne pridávajte černicovo banánovo tvarohovú hmotu.

Vzniknutý krém opatrne rozotrite do hladka na korpus a nechajte 3 hodiny stáť v chlade. Pred podávaním hotový koláč pokvapkajte zbytkom černicového pyré, ozdobte plátkom banána alebo ríbezľami a rozkrájajte na menšie rezy.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close