Ako si pripraviť ríbezľové víno

ako sa robí ríbezľové víno Zdroj: Pixabay.com

Na prípravu ovocných vín používame zdravé, nenahnité a najlepšie čerstvo obraté ovocie. Takto sa to robí za domácich podmienok.

Ríbezľové víno patrí medzi najobľúbenejšie ovocné vína. Môžete si ho skúsiť pripraviť aj doma. Potrebujete však k tomu demižón so zátkou, v ktorej je kvasná rúrka. Postup nájdete nižšie.

Ako sa robí ríbezľové víno

Budeme potrebovať:

1 liter ríbezľovej šťavy, 1 kg kryštálového cukru, 3 litre vody

Postup:

Zrelé a umyté ríbezle oberieme zo stopiek a prelisujeme. Cukor roztopíme v letnej vode, premiešame s ríbezľovou šťavou, dáme do demižóna, založíme kvasnú rúrku a postavíme na teplé miesto, kým nezačne kvasiť.

Neviete, čo s tekvicou? Urobte si tekvicový šalát

Potom preložíme na chladnejšie miesto a necháme kvasiť šesť týždňov. Po vykvasení necháme víno niekoľko dní uležať, aby sa usadil kal, potom gumovou hadicou stočíme do čistého demižóna a po úplnom vyčistení stočíme do sklených fliaš. Víno vo fľašiach uložíme na chladné miesto.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close