Recept na domáci ríbezľový sirup

recept na ríbezľový sirup Zdroj: wwwpexels.com

Ríbezľový sirup vďaka svojej kyslastej chuti, ktorá osvieži počas teplých dní, patrí k tým najlepším.

Prinášame vám recept na ríbezľový sirup. Je overený, vyskúšajte.

Recept na ríbezľový sirup

Budeme potrebovať

1,5 litra ríbezľovej šťavy, 1 kg kryštálového cukru

Recept na domáci marhuľový lekvár bez chémie

Postup:

Zrelé ríbezle rýchlo umyjeme pod tečúcou vodou, očistíme a prelisujeme. Získanú šťavu necháme postáť, aby sa usadil kal. Potom ju stočíme gumovou hadicou alebo precedíme cez šatku, dáme do smaltovanej alebo hliníkovej nádoby a rýchlo necháme zovrieť. Prisypeme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu.

Pozberáme špinavú penu, ktorá sa tvorí na povrchu, a hneď odstavíme z ohňa. Naplníme do čisto umytých a ohriatych fliaš, dobre uzavrieme, vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a sterilizujeme v pare 30 minút pri teplote 85 °C alebo od bodu varu 10 minút.

Po sterilizácii necháme vychladnúť a uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti.

Tip na záver: Ríbezľovú šťavu z červených ríbezlí môžeme miešať so šťavou z čiernych a bielych ríbezlí.

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close