Pripravte si domáci ríbezľový rôsol

ríbezľový rôsol Zdroj foto: Pixabay.com

Aj takto sa dajú zužitkovať ríbezle z vašej záhrady.

Pripravujete každoročne ríbezľový džem, sirup alebo mušt? Čo tak tento rok vyskúšať rôsol z tohto zdravého ovocia z vašej záhrady? Nie je to nič náročné a zvládnete to aj vy.

Recept na ríbezľový rôsol

Budeme potrebovať

2 litre ríbezľovej šťavy, 1,2 kg kryštálového cukru

Urobte si vlastný bonsaj zo smreku alebo jedličky!

Postup

Polovicu čiernych a polovicu červených ríbezlí dobre umyjeme, oberieme zo stopiek, dáme do čistej smaltovanej nádoby, zalejeme vodou tak, aby boli ponorené, a varíme, až kým nepustia šťavu. Na hrniec pripevníme šatku tak, aby bola prehĺbená, nalejeme do nej uvarené ríbezle a necháme pomaly odkvapkať (nemiešame). Potom šťavu opatrne zlejeme, odmeriame a varíme za stáleho zberania peny, až kým zo šťavy nezostane polovica. Pridáme cukor, zamiešame a varíme, až kým nezrôsolovatie. Nalejeme do menších pohárov a vychladnuté zaviažeme celofánom.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close