Zdroj foto: Depositphotos
Existujú dva spôsoby, ako si pripraviť výborné ovocné víno z černíc. My vám ich oba prezradíme. Urobte si chutné osvieženie letných dní a zároveň zužitkujte ovocie z vašej záhrady.
Budeme potrebovať:
2,5 l černicovej šťavy, 1,5 l vody, 1,25 kg kryštálového cukru.
Zrelé černice dáme do päťlitrového pohára, roztlačíme a necháme kvasiť štyri dni. Potom prelisujeme, šťavu precedíme a odmeriame.
Vo vlažnej vode roztopíme cukor a zmiešame so šťavou. Nalejeme do demižóna, založíme kvasnú rúrku (špeciálna korková zátka so sklenenou rúrkou pre únik plynov vznikajúcich počas procesu kvasenia) a necháme kvasiť najprv na teplom mieste a potom preložíme do chladnejšej miestnosti. Vykvasené víno necháme niekoľko dní ustáť, potom opatrne stočíme gumovou hadičkou do čistého demižóna a po úplnom vyčistení stočíme do fliaš.
Budeme potrebovať:
2 kg černíc, 2,5 l vody, 1 kg kryštálového cukru.
Dobre zrelé černice dáme do päťlitrového pohára. Vo vlažnej vode roztopíme cukor, nalejeme na černice, pohár zaviažeme celofánom, ktorý predierkujeme, a necháme kvasiť na teplom mieste 3 týždne. Potom víno stočíme do menšieho demižóna a na 1 liter vína pridáme 50 g kryštálového cukru.
Založíme kvasnú rúrku a necháme celkom vykvasiť. Vykvasené a ustáte víno stočíme do fliaš, uzavrieme a uložíme na chladné miesto.
Dotieravé komáre dokážu znepríjemniť chvíle strávené na záhrade, terase či balkóne. Príroda nám však ponúka…
Vašu radosť z úrody paradajok môže často prekaziť pleseň na paradajkách. A čo je na tom…
Prevencia proti škodcom v skleníku je veľmi dôležitá, ak chceme mať bohatú úrodu. Najmä rajčiny…
Bývate v mestskom prostredí a napriek tomu si chcete dopestovať vlastné rastliny? Nevadí. Vlastná záhrada v meste je…
Práve teraz začínajú pučať a rozkvitať ruže, no často im stoja v ceste škodcovia. Ako na ošetrenie…
Liečivé účinky bazy čiernej poznali už naši predkovia. Poďme si pripomenúť, čo všetko dokáže. (viac…)