Ako sterilizovať zeler? Vyskúšajte náš tip

ako sterilizovať zeler Zdroj foto: Pixabay

Urodilo sa vám vo vašej záhrade veľa zeleru? Uchovať na zimu ho môžete aj takýmto spôsobom.

Počas zimných mesiacov sme často radi každej zelenine, ktorú sme si počas sezóny nejakým spôsobom uchovali na horšie časy. Ak máte veľa zeleru z vašej záhrady, môžete ho skúsiť sterilizovať. Prezradíme vám recept.

ako sterilizovať zeler
Zdroj foto: Pixabay

Ako sterilizovať zeler

Budeme potrebovať:

zeler, trocha octu alebo kyseliny citrónovej, 1 l vody, 30 g soli.

Postup:

Pekný, biely a nedrevnatý zeler odrežeme od vňate, dobre umyjeme, olúpeme a ešte raz umyjeme. Potom ho ozdobným nožom pokrájame na hrubšie plátky, dáme do trocha okyslenej vody a pomalým zohrievaním privedieme do varu.

Vyhadzujete tieto kvety a rastliny z vašej záhrady? Robíte chybu

Povaríme 3 minúty, vodu scedíme a zeler prelejeme studenou vodou. Vychladnutý naložíme do pohárov. Vodu a soľ necháme zovrieť, vychladnutým roztokom zalejeme zeler a do každého pohára pridáme 1 lyžičku octu, aby zeler nezhnedol. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 35 minút. O dva dni sterilizáciu zopakujeme. Vychladnuté vyberieme z hrnca a odložíme.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close