Doprajte si kyslú kapustu. Tu sú dôvody, ktoré vás presvedčia

účinky kyslej kapusty na naše zdravie Zdroj foto: Pixabay.com

Táto cenná zelenina predstavuje prírodné antibiotikum. Dokonca vďaka nej môžeme i schudnúť. Kyslú kapustu robievali už naše staré mamy.

O zdravých účinkoch kyslej kapusty vedeli už dávno naše prababky. Práve teraz je čas, kedy treba začať s jej nakladaním.

V tejto cenné zelenine objavili vedci aj tzv. sekundárne rastlinné látky, ktoré pôsobia proti rakovine a navyše ako prírodné antibiotiká.

Bohatý obsah vitamínov a minerálov, tiež balastných látok, ďalej nízky obsah kalórií (100 g obsahuje len 20 kalórií) značí, že kapusta je nielen dobrý liek, ale napomáha tráveniu a vedie k štíhlosti.

4 jednoduché spôsoby, ako detoxikovať váš interiér

Kedysi sa pred plavbou nakladali na lode celé sudy kyslej kapusty z obavy pred nedostatkom vitamínu C a vypuknutím choroby skorbut.

Kapusta je okrem toho bohatá na vzácny vitamín B6. Najmä v zime je dôležité konzumovať ju predovšetkým surovú.

Nabudúce si povieme, ako si ju pripraviť, tak nás nezabudnite čítať. 🙂

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close