Hľadáte sladké a výživné osvieženie? Pripravte si domáci jahodový mušt

recept na jahodový mušt Zdroj foto: Pexels

Prvé plody tohto sladkého ovocia sa už začínajú červenať v našich záhradkách. Čo tak pripraviť si z nich jahodový mušt?

Dnes potešíme milovníkov tohto sladkého ovocia receptom na jahodový mušt. Vyskúšajte.

5 skvelých tipov, ako využiť vaječné škrupiny v záhrade

Recept na jahodový mušt

Budeme potrebovať:

Zrelé jahody. Na jeden liter jahodovej šťavy 2 g kyseliny citrónovej a 150 g kryštálového cukru.

Postup:

Dobre zrelé jahody rýchlo umyjeme pod tečúcou vodou, zbavíme stopiek, roztlačíme a hneď vylisujeme. Získanú šťavu necháme postáť, aby sa usadil kal, a čistú stočíme gumovou hadicou alebo precedíme cez šatku.

Pridáme kyselinu citrónovú a cukor a necháme roztopiť. Naplníme do pripravených umytých fliaš, ktoré dobre uzavrieme a v zaváracom hrnci s dierkovanou vložkou sterilizujeme v pare 20 minút pri teplote 80 °C alebo od bodu varu 5 minút. Vychladnuté vyberieme z hrnca a uložíme na chladné, tmavé a suché miesto.

 

 

Komentáre

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close