Prvé plody tohto sladkého ovocia sa už začínajú červenať v našich záhradkách. Čo tak pripraviť si z nich domáci jahodový mušt?
Dnes potešíme milovníkov tohto sladkého ovocia receptom na jahodový mušt. Vyskúšajte.
Recept na domáci jahodový mušt
Budeme potrebovať:
Zrelé jahody. Na jeden liter jahodovej šťavy 2 g kyseliny citrónovej a 150 g kryštálového cukru.
Postup:
Dobre zrelé jahody rýchlo umyjeme pod tečúcou vodou, zbavíme stopiek, roztlačíme a hneď vylisujeme. Získanú šťavu necháme postáť, aby sa usadil kal, a čistú stočíme gumovou hadicou alebo precedíme cez šatku.
Pridáme kyselinu citrónovú a cukor a necháme roztopiť. Naplníme do pripravených umytých fliaš, ktoré dobre uzavrieme a v zaváracom hrnci s dierkovanou vložkou sterilizujeme v pare 20 minút pri teplote 80 °C alebo od bodu varu 5 minút. Vychladnuté vyberieme z hrnca a uložíme na chladné, tmavé a suché miesto.