Horúce jablkové nápoje, ktoré zahrejú

horúce jablkové nápoje Zdroj foto: Pixabay

Ako sa zahriať počas zimných dní? Vyskúšajte tieto horúce jablkové nápoje, ktoré vás zahrejú.

Horúce jablkové nápoje a nevľúdne sychravé zimné dni patria neodmysliteľne k sebe. Krásne nás zahrejú a dodajú energiu. No nemusia hneď obsahovať alkohol. Napríklad taký nealkoholický jablkový punč je chutnou alternatívou grogu alebo vareného vína.

Ginko biloba – matuzalemský strom, ktorý navracia pamäť

Nealkoholický jablkový punč

Budeme potrebovať:

Jeden liter jablkovej šťavy, šťava z jedného pomaranča, šťava z pol citróna, 1 a pol tyčinky škorice, 3 klinčeky.

Postup:

Jablkovú šťavu spolu so šťavou z pomaranča a citróna zohrievame v hrnci na miernom ohni. Pridáme škoricu a klinčeky. Pred dosiahnutím bodu varu odstavíme a nápoj necháme odstáť. Punč môžeme ozdobiť plátkami jablka alebo tiež badiánom a tyčinkou škorice.

Horúci korenený jablkový punč

Budeme potrebovať:

2 litre jablkového džúsu, 1 škoricová tyčinka, štipka soli, 1 veľký pomaranč pokrájaný na štvrtky, 1 lyžička klinčekov, 1/2 čajovej lyžičky celého nového korenia, 4 polievkové lyžice hnedého cukru, štipka mletého muškátového orieška,

Postup:

Na miernom ohni zohrievajte jablkový džús, pridajte cukor, soľ, koreniny. Tesne pred bodom varu odstavte z ohňa. Nalejte do pohárov a ozdobte pomarančom.

Horúci jablkový punč s alkoholom

1 čajová lyžička mletej škorice, 5 polievkových lyžíc hnedého cukru, 200 ml jablkovej pálenky (kalvadosu), 2 litre jablkovej šťavy, 4 lyžice medu, 1/2 lyžičky mletých klinčekov, 10 malých strukov škorice, 3/4 čajovej lyžičky mletého zázvoru, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška, štipka soli, postrúhaná pomarančová kôra,

Postup:

V hrnci na miernom ohni varíme pálenku, jablkovú šťavu, hnedý cukor, med, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, klinčeky, čierne korenie a soľ, kým sa chute nespoja, t. j. približne desať minút.

Podávame v pohári odolnom voči teplu. Ozdobíme pomarančovou kôrou, ktorú predtým pošúchame medzi prstami, aby sa uvoľnila vôňa. Môžeme tiež pridať tyčinku škorice.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close