Ktoré 3 ryby konzumovať, aby naše telo správne fungovalo?

jedlo Zdroj foto. Pixabay

Ryby sú najlepším zdrojom vitamínov pre kosti a našu imunitu. Práve omega-3 mastné kyseliny sú zdrojom úspešného zdravia. 

Omega 3 mastné kyseliny sú vhodnou prevenciou proti rakovine a depresii, no zabezpečujú aj zdravú kožu a kĺby. Tieto zdravé kyseliny sa nachádzajú najviac v rybách. Ak nie ste vegetarián, smelo do toho. Každý z nás už občas počul, že ryby obsahujú najviac vitamínu B a preto ich treba konzumovať. Ale vieme, že tieto plávajúce živočíchy v sebe obsahujú aj mnohé iné živiny prospešné nášmu zdraviu. Tak, ktoré vám chutia najviac?

ryby
Zdroj foto: Pixabay

Makrela

Makrela ja ryba, ktorá je prospešná práve pre srdciarov. Obsahuje v sebe zdroj omega-3 mastných kyselín, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Z tohto dôvodu odborníci odporúčajú ľuďom so srdcovocievnymi ochoreniami konzumovať mäso z mastných rýb aspoň raz týždenne. Táto ryba v sebe obsahuje vitamín B6, ktorý je prospešný pri tvorbe aminokyselín. Vďaka nim si telo udržiava zdravý imunitný systém.

Sardelky

Tieto malé a drobné rybičky zakúpite bežne vo veľkoobchodoch už zakonzervované v oleji. Hodia sa podávať aj ako netradičné občerstvenie pri chlebíkoch na návštevách a sú skvelým zdrojom vitamínu D. Čerstvé sardelky sú najlepším zdrojom vitamínu omega-3 mastných kyselín. Obsahujú aj veľa železa, ktorý je zaručeným zdrojom pre zdravé a pevné kosti.

Brazílske orechy ako pomocník proti starnutiu

Losos

Jedna z najznámejších rýb, ktorá pláva proti prúdu. Dokonca aj skáče a je skvelým zdrojom potravy pre medveďov žijúcich hlavne v Kanade. Najviac si pochutnáte na losovi, ktorý bol vylovený z mora, ako na tom, ktorý bol umelo dokrmovaný na veľkofarmách. Mäso je nielen zdravšie, ale tiež chutnejšie.

Losos je najlepším zdrojom omega-3, ktoré regulujú tvorbu bielych krviniek a vytvárajú v tele potrebné protilátky pomáhajúce chrániť naše zdravie. Obsahuje v sebe zdravé tuky a vitamín A. Okrem iného je toto mäso aj zdrojom vitamínu D a kyseliny listovej.

Komentáre

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close