Zdroj foto: Naša záhradka/MM
Kyslá kapusta patrí medzi najzdravšie potraviny. Čo všetko dokáže s našim telom?
Zemiaky, cibuľa a kyslá kapusta. Tieto potraviny tvorili bežný jedálniček našich predkov. A nie nadarmo. Ide o veľmi zdravé potraviny, na ktoré by sa nemalo zabúdať ani dnes.
Kvasená kapusta vďaka svojmu obsahu prospešných látok dokáže s našim telom divy. Nielenže prečistí organizmus od rôznych škodlivín a posilní našu imunitu, ale vďaka obsahu laktobacilov patrí medzi prírodné probiotiká. Skrýva v sebe tiež vitamíny skupiny B, vitamíny K, C a E. Kyslá kapusta obsahuje tiež veľa minerálnych látok, ako je napríklad draslík, flór, horčík, fosfor a železo.
Čierna arónia ako zázračný liek prírodyVedeli ste, že táto prospešná potravina je účinným antioxidantom a spaľovačom tukov? Okrem toho dokáže znížiť vysoký krvný tlak a hladinu cukru v krvi či bojovať s rakovinotvornými bunkami. Denne postačí zjesť asi 250 g kyslej kapusty. To stačí na pokrytie množstva všetkých účinných látok prospešných pre naše zdravie. Najvhodnejšie je, keď ju konzumujete surovú, no po tepelnej úprave si zachová dostatok vitamínov.
Na tento recept budete potrebovať asi štvrť kila kvasenej kapusty, jedno jablko a mrkvu. Tí, ktorí milujú ostrejšie, môžu pridať nastrúhaný chren. Kvasenú kapustu zmiešajte s nastrúhaným jablkom a mrkvou. Na dochutenie môžete pridať lyžicu bieleho jogurtu.
Chcete mať krásny zelený trávnik či bohatú úrodu? Poradíme vám, aké hnojivá vybrať na jar,…
Položili ste si niekedy otázku "Kam patrí kečup?" Môžete ho skladovať v špajzách alebo ho…
Pestujete maliny? Potom by ste nemali podceniť konštrukcie pre maliny, ktoré sú dôležité pre ich…
Prvé slnečné lúče a vôňa prebúdzajúcej sa zeme lákajú záhradkárov von. Jar je tu a…
Aká je vaša príprava skleníka a fóliovníka? Nezabúdate na obnovu pôdy či jej závlahu? V…
Držíte diétu a snažíte sa zdravo stravovať? Ak áno, možno vás trápi otázka, či cukor…