Čo je chutnejšie? Marhuľový džem alebo marmeláda? Je to to vás. Tu je niekoľko receptov na porovnanie.
Marhuľový džem alebo marmeláda patria medzi najchutnejšie spomedzi ovocných džemov. Viete vlastne, aký je medzi nimi rozdiel? V džeme sú kúsky ovocia , zatiaľ čo marmeláda je homogénnej konzistencie a kúsky neobsahuje.
2 kg marhúľ, 1,8 kryštálového cukru
Zrelé marhule dobre umyjeme a vyberieme z nich kôstky. Jeden a pol kg marhúľ zomelieme na mäsovom mlynčeku, dáme do rajnice a dobre povaríme dohusta. Pridáme cukor a varíme, až kým sa neroztopí. Potom vhodíme ostatné marhule pokrájané na kúsky, chvíľu spolu povaríme a polovychladnuté nalejeme do pripravených pohárov. Dobre uzavrieme.
Domáci ríbezľový rôsol či mušt. Pripravte si ich sami2 kg zrelých očistených marhúľ, 1,8 kryštálového cukru.
Dobre zrelé marhule umyjeme, vyberieme z nich kôstky, dáme do rajnice a za stáleho miešania varíme, až kým dobre nezhustnú. Pridáme cukor a uvaríme dobre dohusta. Hotový džem nalejeme do pohárov, dobre uzavrieme a uskladníme v suchu a tme.
2 kg marhúľ, 1,4 kg kryštálového cukru
Dobre zrelé a mäkké marhule umyjeme, vyberieme z nich kôstky, dáme do rajnice a dobre povaríme. Potom ich prelisujeme, pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme dohusta. Nalejeme do pohárov, necháme vychladnúť a zaviažeme.
Spoznajte užitočné rady, ktoré sa hodia záhradkárom i milovníkom prírody. Ako odlíšiť larvy motýľov a…
Trávenie počas Vianoc dostane riadne zabrať. Našťastie príroda nám dokáže podať pomocnú ruku prostredníctvom týchto…
Najmä počas vianočných sviatkov sú najobľúbenejšou dekoráciou. Avšak pozor. Škodia vonné sviečky zdraviu a máme…
Máme pre vás tipy na netradičné vianočné recepty vhodné pre vegánov, ľudí s intoleranciou na…
Vianoce a zdravie pečene: Prečo je dôležité nezabúdať na najväčší dar? Pretože ide o jeden…
Únava je vaša stála spoločníčka? Prírodné riešenie je bližšie, ako si myslíte. Predstavujeme vám bylinkové…