Zdroj foto: Depositphotos
Vedeli ste, že mrazenie zemiakov je možné? Využite tento skvelý spôsob uskladnenia tejto zdravej zeleniny.
Mrazenie zemiakov je najlepší a najjednoduchší spôsob, ako si môžeme udržať sviežu zeleninu po celú zimu. Používame vždy mladé, čerstvé a nepoškodené hľuzy, ktoré zmrazíme a potom kuchynsky upravujeme ako polotovar. Tu je niekoľko tipov, ako si zemiaky zachovajú farbu, chuť a tiež výživné látky.
Zemiaková kaša určená na zmrazenie by mala byť dobre rozšľahaná alebo pretlačená, nemala by byť suchá, preto sa uistíme, že sme do nej pridali dostatok mlieka a masla.
Po vyšľahaní zemiaky necháme mierne vychladnúť a potom ich rovnomerne rozložíme do zapekacej misy. Povrch zemiakovej kaše polejeme roztopeným maslom a zapekaciu misu vložíme do väčšieho uzatvárateľného plastového vrecka.
Ak chceme zohriať mrazenú zemiakovú kašu, necháme cez noc rozmraziť v chladničke. Potom zahrejeme v rúre na 220 °C po dobu 20-30 minút, alebo kým sa nezahreje.
Mrazenú kašu môžeme uchovávať v mrazničke po dobu dvoch mesiacov.
Práve teraz začínajú pučať a rozkvitať ruže, no často im stoja v ceste škodcovia. Ako na ošetrenie…
Liečivé účinky bazy čiernej poznali už naši predkovia. Poďme si pripomenúť, čo všetko dokáže. (viac…)
Ktoré jarné vône sú tento rok trendom? Vyskúšajte tipy od odborníkov, ktoré nádherne prevoňajú váš…
Žlté listy na hortenzii môžu znamenať niekoľko problémov. Odhaľte, o čo konkrétne ide. (viac…)
Kručinka farbiarska je nenáročná trvalka s liečivými účinkami a žiarivými žltými kvetmi. Zistite, ako na…
Vedeli ste, že v prírode slovo burina neexistuje a že takmer každé nechcené rastliny v…