Recept na kvasenú mrkvu s cibuľou

mrkva Zdroj foto: Pixabay

Pripravte si z mrkvy chutný polotovar, ktorý sa dá využiť aj ako príloha k mäsovým jedlám.

Na kvasenú mrkvu budeme potrebovať

2 kg mrkvy, 30 g soli, 30 g kryštálového cukru, 150 g cibule.

cibuľa, mrkva
Zdroj foto: Pixabay

Postup:

Zdravú, peknú mrkvu odrežeme od vňate, oškrabeme, dobre umyjeme, postrúhame na tenké rezance, osolíme, osladíme a dobre premiešame. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, zamiešame do mrkvy a necháme chvíľu postáť.

Chutný recept na jahody vo vlastnej šťave

Potom natlačíme do pripravených pohárov, poháre prikryjeme a necháme stáť v teplej miestnosti, až kým ich obsah nezačne kvasiť. Potom odložíme na chladné miesto.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close