Zdroj foto: Pixabay
Mišpule sa pestujú už 3000 rokov, no v dnešnej dobe sa na ne zabudlo. Ak máte na záhrade tento strom, vyskúšajte nasledujúci recept na mišpuľový kompót.
Mišpule patria v dnešnej dobe medzi netradičné ovocie, na ktoré sa už takmer zabudlo. Je to škoda. Toto ovocie obsahuje množstvo vitamínov a minerálnych látok, ako je draslík, horčík, sodík a vápnik. Prinášame spôsob, ako ich spracovať, aby ste si ich bohatstvo dopriali aj počas zimných mesiacov.
3 kg mišpúľ, 1 liter 4 % octu, 2 kg kryštálového cukru, niekoľko voňavých klinčekov, kúsok celej škorice, kúsok citrónovej kôry
Dobre zrelé mišpule očistíme, umyjeme, dáme do vody, uvaríme do polomäkka, vyberieme a necháme na site odkvapkať. Ocot, cukor, voňavé klinčeky, citrónovú kôru a celú škoricu dáme zovrieť.
Do vriaceho roztoku vhodíme mišpule, chvíľu povaríme, odložíme a necháme odstáť 24 hodín. Potom znova trocha povaríme, mišpule vyberieme, uložíme do pripravených pohárov, roztok precedíme, dáme zovrieť a horúci nalejeme na mišpule v pohároch. Rýchlo uzavrieme, zabalíme do deky a necháme vychladnúť. Mišpuľový kompót s octom si vychutnať.
Očarujúci Ficus Ginseng – Ideálny bonsai pre začiatočníkov. Ak neveríte, presvedčte sa na vlastnej koži.…
Sladké zemiaky si rýchlo získavajú obľubu aj u nás. Nečudo. Majú množstvo výhod, ktoré sa oplatí…
V súčasnosti rastie trend používať viac ekologické hnojivá. Sú rovnako účinné ako tie chemické? Poďme si…
Poradíme vám, ako sa starať o zamiokulkas. Táto nenáročná rastlina predsa len potrebuje niekoľko vecí,…
Ak sa vám stalo, že ste sa tešili na sladké čerešne zo svojej záhrady, no…
Pestovanie jahôd je obľúbenou činnosťou mnohých záhradkárov. Prinášame vám cenné tipy, ako sa tešiť z bohatej…