Recept na mišpuľový kompót s octom

recept na mišpuľový kompót Zdroj foto: Pixabay

Mišpule sa pestujú už 3000 rokov. Ak máte na záhrade tento strom, vyskúšajte nasledujúci recept.

Mišpule patria v dnešnej dobe medzi netradičné ovocie, na ktoré sa už takmer zabudlo. Je to škoda. Toto ovocie obsahuje množstvo vitamínov a minerálnych látok, ako je draslík, horčík, sodík a vápnik. Prinášame spôsob, ako ich spracovať, aby ste si ich bohatstvo dopriali aj počas zimných mesiacov.

Ako správne grilovať? Vďaka týmto 4 tipom to bude hračka

Recept na mišpuľový kompót s octom

Budeme potrebovať:

3 kg mišpúľ, 1 liter 4 % octu, 2 kg kryštálového cukru, niekoľko voňavých klinčekov, kúsok celej škorice, kúsok citrónovej kôry

Postup:

Dobre zrelé mišpule očistíme, umyjeme, dáme do vody, uvaríme do polomäkka, vyberieme a necháme na site odkvapkať. Ocot, cukor, voňavé klinčeky, citrónovú kôru a celú škoricu dáme zovrieť.

Do vriaceho roztoku vhodíme mišpule, chvíľu povaríme, odložíme a necháme odstáť 24 hodín. Potom znova trocha povaríme, mišpule vyberieme, uložíme do pripravených pohárov, roztok precedíme, dáme zovrieť a horúci nalejeme na mišpule v pohároch. Rýchlo uzavrieme, zabalíme do deky a necháme vychladnúť. Mišpuľový kompót s octom si vychutnať.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close