Recept na orechový kompót

orechový kompót Zdroj foto: Pixabay

Vedeli ste, že z orechov sa dá pripraviť aj kompót? Vyskúšajte.

Z orechov sa dá pripraviť naozaj všeličo. Dnes máme pre vás trochu netradičný recept na orechový kompót.

Orechový kompót

Budeme potrebovať:

3 kg zelených orechov, 3 litre vody, 2,5 kg kryštálového cukru, 5 voňavých klinčekov, kúsok celej škorice

Postup:

Zelené orechy dobre umyjeme, popicháme, dáme do studenej vody a necháme v nej 10 dní. Vodu z orechov dva razy denne vymeníme. Po desiatich dňoch vodu zlejeme, orechy uvaríme v čistej vode do mäkka, vyberieme z vody a necháme dobre odkvapkať. Vodu, cukor, voňavé klinčeky a škoricu uvaríme, horúcim roztokom zalejeme orechy a necháme 24 hodín stáť. Potom roztok zlejeme, prevaríme a horúci znova nalejeme na orechy.

Ako sa robí sterilizovaný hríbový šalát

Toto opakujeme ešte dva dni. Potom všetko spolu ešte dobre povaríme, orechy vyberieme a uložíme do pohárov. Roztok precedíme, chvíľu povaríme a vychladnutým roztokom zalejeme orechy. Poháre dobre uzavrieme, dáme do hrnca s dierkovanou vložkou a sterilizujeme 10 minút od bodu varu alebo 20 minút pri teplote 90 °C. Necháme vychladnúť v hrnci a potom vyberieme.

Zelené orechy na konzervovanie musia byť dosť veľké, ale nesmú mať tvrdú škrupinu a jadro musí byť mliečne.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close