Recept na skvelý polotovar: Paprika v rajčiakovom pretlaku

recept na papriku v rajčiakovom pretlaku Zdroj foto: Pixabay

Nasledujúcu zaváraninu môžete využiť podobne ako sterilizované lečo.

Pripravte si skvelý základ do gulášov, omáčok, mäsových jedál či polievok.

10 produktov z vašej záhrady, ktoré môžete zjesť, koľko len chcete

Recept na papriku v rajčiakovom pretlaku

Budeme potrebovať:

Zelené papriky, rajčiaky, soľ

Postup:

Dobre zrelé rajčiaky umyjeme, zbavíme nejedlých častí, prekrojíme, zomelieme na mäsovom mlynčeku a prelisujeme. Pretlak dáme do čistého hrnca a dobre povaríme. Menšie mäsité papriky umyjeme, očistíme, rebierka vykrojíme, uložíme do pohárov, a to tak, že vkladáme vždy jednu papriku do druhej. Zalejeme vychladnutým a mierne osoleným pretlakom , poháre dobre uzavrieme a poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou. Od bodu varu sterilizujeme 30 minút. Druhý deň sterilizáciu opakujeme, a to 20 minút pri teplote 80 °C. Vychladnuté odložíme do suchej a tmavej miestnosti.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close