Paprika v rajčiakovom pretlaku (recept)

paprika v rajčiakovom pretlaku - recept Zdroj foto: Pixabay

Nasledujúcu zaváraninu môžete využiť podobne ako sterilizované lečo. Poradíme vám recept na skvelý polotovar: paprika v rajčiakovom pretlaku.

Pripravte si skvelý základ do gulášov, omáčok, mäsových jedál či polievok.

10 produktov z vašej záhrady, ktoré môžete zjesť, koľko len chcete

Paprika v rajčiakovom pretlaku

Budeme potrebovať:

Zelené papriky, rajčiaky, soľ

Postup:

Dobre zrelé rajčiaky umyjeme, zbavíme nejedlých častí, prekrojíme, zomelieme na mäsovom mlynčeku a prelisujeme. Pretlak dáme do čistého hrnca a dobre povaríme. Menšie mäsité papriky umyjeme, očistíme, rebierka vykrojíme, uložíme do pohárov, a to tak, že vkladáme vždy jednu papriku do druhej. Zalejeme vychladnutým a mierne osoleným pretlakom , poháre dobre uzavrieme a poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou. Od bodu varu sterilizujeme 30 minút. Druhý deň sterilizáciu opakujeme, a to 20 minút pri teplote 80 °C. Vychladnuté odložíme do suchej a tmavej miestnosti.

Skvelé tipy a odporúčania na kvalitné pestovanie zelených paprík si môžete prečítať v tomto odbornom článku.

Dočítate sa napríklad, že sadenice rastlín papriky je potrebné rozložiť po poslednom jarnom mraze. Rastú dobre vo vyvýšených záhonoch, nádobách a záhradách v zemi.

Vysaďte ich od 45 do 60 centimetrov od seba na slnečnom a dobre priepustnom mieste. Rastliny papriky potrebujú najmenej 6 – 8 hodín slnečného žiarenia denne.

Pri výsadbe primiešajte do pôdy kompost alebo inú organickú hmotu.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close