Zdroj foto: Pixabay
Nasledujúci recept na paradajky s cesnakom netreba vôbec konzervovať a variť. Takto si uchováte živiny z paradajok aj počas zimných mesiacov a navyše získate chutný polotovar.
Paradajky a cesnak patria určite k zelenine, ktorú by sme nemali obísť, ale naopak, zaradiť ju do nášho jedálneho lístka. Čo tak si pripraviť chutný polotovar, ktorý si môžte uchovať aj na horšie zimné časy? Paradajkovo-cesnaková zmes poslúži ako chutný základ na pizzu, omáčok alebo do gulášov. Urobte si tento chutný recept z paradajok, ktorý nemusíte ani variť a ani konzervovať. A zaručene sa vám nepokazí.
Budeme potrebovať:
1,5 kilogramu zrelých paradajok
50 gramov soli
300 gramov cesnaku
Postup:
Paradajky pokrájajte a cesnak očistite. Všetko rozmixujte spolu so soľou a naplňte do suchých pohárov. Dobre uzavrite a uložte na chladné miesto.
Rad štúdií potvrdil, že vysoká hladina lykopénu v paradajkách pomáha znížiť riziko vzniku rakoviny prostaty, hrubého čreva a žalúdka. Lykopén je prírodný antioxidant, ktorý účinne spomaľuje rast rakovinových buniek. Okrem toho by si paradajky mali dopriať najmä fajčiari. Táto zelenina totiž obsahuje kyselinu kumarovú a chlorogenovú, a tie chránia telo pred karcinogénmi, ktoré sú vyrobené z cigaretového dymu.
Vedeli ste, že existuje 6 rastlín, ktoré pôsobia priam ako magnet pre škodcov? O ktoré…
Hľadáte tipy, ako založiť kvetinovú záhradu, ktorá bude lákať pohľady a tiež poteší i váš zrak? Tu…
Jarné mrazy dokážu napáchať veľké škody, no nie v prípade, ak ste na ne pripravení.…
Ako môže ekologický chov domácich zvierat znížiť ekologickú stopu vášho maznáčika? Objavte 5 jednoduchých pravidiel…
Trpíte cukrovkou? Vedeli ste, že rastliny pre diabetikov môžete dopestovať aj na vlastnej záhrade? Zistite,…
Nátržník krovitý nemusí mať len žltú farbu, ale môže pri správnej starostlivosti priniesť na váš…