Recept na sterilizované strúhané jablká

Recept na strúhané jablká Zdroj foto: Pixabay.com

Pripravte si chutný polotovar, ktorý sa dá využiť na prípravu vynikajúcich jablkových koláčov.

Na prípravu jablčných závinov si môžeme sterilizovať strúhané jablká. Tak im zároveň predĺžime trvanlivosť a máme v zásobe polotovar, ktorý oceníme najmä počas zimných mesiacov.

Jablká umyjeme, ošúpeme (nemusí byť) a rozpolíme na polovice. Vyberieme jadrovník a nastrúhame na rezanku hrubú 2 mm. Potom ju nachvíľu ponoríme do okyslenej vody ( na 3 litre jedna kávová lyžička kyseliny citrónovej). Dobre odkvapkanú rezanku čo najpevnejšie natlačíme do pohára až po povrch a zalejeme nálevom, ktorého hladina má siahať 5 až 10 mm pod okraj pohára.

Recept: Jablkový lekvár so škoricou

Príprava nálevu

Na jeden liter vody odvážime 500 g cukru. Na jeden 7 dl kompótový pohár spotrebujeme asi 55 g cukru, t.j.  dve plné polievkové lyžice kryštálového cukru.

Jablková výživa
Zdroj foto: Pixabay.com

Sterilizácia

Pri teplote 80 až 85 °C trvá sterilizácia 25 minút.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close