Recept na vynikajúci broskyňový sirup

broskyne Zdroj foto: Pixabay

Ak sa na vašej záhrade urodilo dostatok broskýň alebo marhúľ, vyskúšajte si z nich pripraviť sirup.

Ovocné sirupy sa dajú pripraviť z každého ovocia. Rovnako aj z broskýň. Vyskúšajte nasledujúci recept.

Recept na vynikajúci broskyňový sirup

Budeme potrebovať:

1 a pol litra broskyňovej šťavy, 1 kg kryštálového cukru

Postup

Pri príprave ovocných sirupov tak ako pri každom konzervovaní sterilizáciou, dbáme na čistotu. Ovocie pred prípravou umyjeme, odstránime nahnité časti a vylisujeme vhodným spôsobom. Pred lisovaním môžeme broskyne pokrájať. Prelisovanú šťavu necháme postáť, aby sa usadil kal. Potom ju stočíme gumovou hadičkou alebo precedíme cez šatku. Čistú šťavu dáme do smaltovanej nádoby, dáme na sporák a zohrievame. Počas zohrievania pomaly prisypeme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu.

Urobte si vitamínovú bombu a zároveň schudnite. Tu je recept na zázvorovú limonádu

Pozberáme špinavú penu, ktorá sa utvorila na povrchu, a hneď naplníme do čisto umytých a ohriatych fliaš a dobre uzatvoríme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a sterilizujeme v pare 30 minút pri teplote 85 °C alebo od bodu varu 10 minút. Vychladnuté uložíme na chladné, tmavé a suché miesto.

 

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close