Táto zelenina má množstvo zdravotných výhod. Ak patríte k jej milovníkom, máme pre vás recepty z mladej cibuľky.
Mladá cibuľka je veľmi chutnou zeleninou. V našej záhrade začína dozrievať medzi prvým. Čo tak pripraviť si z nej nasledujúce recepty?
Recepty z mladej cibuľky, ktoré sú chutné
Sterilizovaná cibuľka I.
Na litrový pohár budeme potrebovať:
600 g mladej cibuľky, 1 bobkový list, kúsok chrenu, pol lyžičky horčičných semienok, 2 dl 8 % octu, niekoľko zrniek čierneho korenia, 3 dl vody, 30 g kryštálového cukru, 20 g soli.
Postup:
Malú cibuľku očistíme a umyjeme. Na dno pohára dáme bobkový list, kúsok očisteného chrenu, celé čierne korenie a horčičné semienka a na to poukladáme umytú cibuľku. Vodu s octom, cukrom a so soľou dáme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejeme cibuľky v pohári. Dobre uzavrieme, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 10 minút. Vyberieme z hrnca a vychladnuté odložíme.
Výborné cestoviny s medvedím cesnakomSterilizovaná cibuľka II.
Budeme potrebovať:
Malá cibuľka, 1 liter vody, 2 bobkové listy, 30 g soli, 20 g kryštálového cukru, 7,5 dl 8 % octu, 1 lyžička horčičných semienok.
Postup:
Malú cibuľku olúpeme, umyjeme a poukladáme do pohárov, pričom ju miestami preložíme bobkovým listom. Vodu, ocot, cukor, soľ a horčičné semienka prevaríme a vychladnutým roztokom zalejeme cibuľku. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 5 minút alebo 25 minút pri teplote 80 °C. Vyberieme z hrnca a vychladnuté odložíme.