Tradičné i netradičné recepty z cibule 

tradičné i netradičné recepty z cibule Zdroj foto: Pixabay

Je veľmi zdravá a chutná. Ak radi z nej varíte prinášame vám tradičné i netradičné recepty z cibule.

Spoznajte tieto chutné tradičné i netradičné recepty z cibule, ktoré sa oplatí vyskúšať.

Cibuľa a zaujímavé fakty, ktoré ste o nej nevedeli

Cibuľová polievka so syrom

Budeme potrebovať:

50 g nastrúhané tvrdého syra

20 g masti

200 g cibule

1 bujónovú kocku

mleté čierne korenie

soľ

Zväzok pažítky ( ak nie je čerstvá, môže byť i sušená). Podľa chuti kocky opečeného chleba.

Postup:

Najskôr na malé kocky pokrájame očistenú cibuľu, ktorú potom na masti opražíme. Zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón, korenie a opatrne osolíme. Umytú pažítku nasekáme a pridáme do hotovej polievky. Ochutíme nastrúhaným syrom a kockami opečeného staršieho chleba.

Kurča na cibuli

Budeme potrebovať:

600 g cibule

2 polievkové lyžice oleja

200 ml smotany na šľahanie

strúhaný muškátový oriešok

1 kurča

100 ml bieleho vína

Postup:

Umyté a osušené kurča rozštvrtíme. V hrnci zohrejeme olej, na ktorom kurča prudko opečieme z každej strany. Potom mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Očistenú cibuľu nakrájame najemno, speníme vo výpeku po kurčati, zalejeme vínom a udusíme. Potom pridáme kurča, ochutíme muškátovým orieškom, podlejeme 300 ml vody, zakryjeme a podusíme. Mäkké kurča vyberieme, zvyšnú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom spolu so  smotanou. Potom omáčku prehrejeme a polejeme ňou kurča. Podávame buď s ryžou alebo knedľou.

Cibuľové placky

Budeme potrebovať:

2 cibule

2 polievkové lyžice hladkej múky

3 polievkové lyžice strúhanky

3 vajcia

štipku korenia na gyros

mleté čierne korenie

soľ

olej na opekanie

Postup:

Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Vajce rozšľaháme a v mise zmiešame s cibuľou, strúhankou a múkou. Okoreníme a osolíme podľa chuti. Ak je cesto priveľmi husté, môžeme ho zriediť mliekom. Na panvici si rozohrejeme olej, z cesta vytvarujeme malé placky, ktoré z oboch strán opečieme. Potom ich pomocou papierovej utierky zbavíme prebytočného oleja. Cibuľové placky môžeme podávať so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close