Urobte si antibakteriálny krém na popraskané ruky alebo suché päty

antibakteriálny krém Zdroj foto: www.helloglow.co

Ak ste niekedy použili  nechtík, poznáte jeho úžasné liečivé vlastnosti. Vyrobte si z neho antibakteriálny krém.

Olej extrahovaný z rastliny, ktorá sa bežne nazýva nechtík lekársky, sa už dlho používa na vonkajšie účely ako protizápalový prostriedok na liečenie rán. Ak sa jeho prospešné účinky skombinujú  s  kokosovým a olivovým olejom alebo  so sušenou levanduľou, získate účinný i voňavý antibakteriálny krém nielen na popraskané pery, ruky alebo suché päty, ale aj na liečenie drobných rán.

Masť vám vydrží 12 mesiacov, ak ju budete skladovať na suchom a chladnom mieste.

Odvodnenie tela po náročných sviatkoch. 8 byliniek, ktoré vám zaručene pomôžu

Recept na antibakteriálny krém z nechtíka a levandule

Čo budete potrebovať:

1/2 šálky olivového oleja

1/2 šálky kokosového oleja

1/3 šálky sušenej levandule

1/3 šálky sušeného nechtíka

4 lyžice plastov včelieho vosku

1 lyžica surového medu

5-10 kvapiek oleja z čajovníka

5-10 kvapiek levanduľového oleja

Krok 1

Zmiešajte olivový a kokosový olej v pohári alebo sklenenej miske a vložte do nádoby s teplou vodou. Miešajte, kým sa kokosový olej neroztopí, aby sa zmiešal s olivovým olejom.

Krok 2

Do olejovej zmesi pridajte sušenú levanduľu a nechtík. Varte pri nízkej teplote po dobu najmenej 30 minút.

Krok 3

Po 30 minútach varenia olej sceďte a oddeľte od byliniek.

Krok 4

Do oleja pridajte včelí vosk a zohrievajte za stáleho miešania vo vodnom kúpeli, kým sa včelí vosk neroztopí.

Krok 5

Vypnite sporák a pridajte éterické oleje. Dobre zamiešajte. Najlepšie drevenou vareškou.

Krok 6

Obsah nalejte do pohára s vekom a nechajte usadiť. Zmes by mala stuhnúť do 15 – 20 minút v závislosti od hĺbky vybranej nádoby. Po vychladnutí uzavrite.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close