Urobte si domáci višňový džem

ako urobiť domáci višňový džem Zdroj foto: našazáhradka/mm

Z višní sa dá pripraviť chutný džem. Ak máte doma ich bohatú úrodu, tu je jednoduchý recept ako si urobiť višňový džem.

Višne vďaka svojej typickej chuti patria medzi obľúbené ovocie mnohých z nás.Prinášame vám jednoduchý recept.

Recept na mišpuľový kompót s octom

Domáci višňový džem

Budeme potrebovať:

2 kg višní, 1,2 kg kryštálového cukru

Postup:

Višne umyjeme, očistíme, zbavíme kôstok a nejedlých častí. Polovicu višní prelisujeme, dáme do širokej rajnice a dobre povaríme. Pridáme cukor a varíme, až kým sa neroztopí. Potom pridáme druhú polovicu višní bez kôstok a za stáleho miešania varíme, až kým nezačne rôsolovatieť. Hotový, ešte horúci džem nalejeme do pripravených pohárov a dobre uzavrieme. Uskladníme na suchom a tmavom mieste.

 

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close