Zdroj foto: Pixabay
Chutný, lahodný pečený čaj z ovocia si môžete pripraviť aj teraz, keď vonku nedozrieva žiadne ovocie.
Pre milovníkov pečeného čaju je tu dobrá správa. Na jeho prípravu nemusíte čakať až do leta. Môžete si ho urobiť už teraz, a to z vašich zásob zaváranín. Pečený čaj okrem toho, že sa z neho dá pripraviť výborný nápoj, môžete použiť aj do omáčok, ako sirup na palacinky či chutná surovina do koláčov.
Pečený čaj sa pripravuje pečením ovocia, ktoré nemusí byť len čerstvé, ale aj mrazené či zavárané. Na jeho prípravu sa dá využiť hocičo. Napríklad marhule, čučoriedky, jahody, čerešne a podobne. Pri použití ovocia z kompótu spotrebujte iba polovicu šťavy z pohára a môžete vynechať aj cukor. Tu sú príklady receptov.
Budeme potrebovať:
500 ml ríbezľový kompót
500 ml čučoriedkový kompót
250 g cukru ( nemusí byť)
Postup:
Všetko zmiešajte, vylejte na pekáč a pečte približne 30 až 40 minút pri 200 °C.
Ako konzervovať mäso? Tu sú zásady, ktoré treba vedieťBudeme potrebovať:
750 ml kompót z vykôstkovaných čerešní alebo višní
750 ml zaváraných broskýň alebo marhúľ
1 vanilkový cukor
Postup.
Sčasti scedené kompótové ovocie vložte na pekáč a posypte vanilkovým cukrom. Pečte pri 200 °C asi 30 minút. Tento pečený čaj je chutný aj počas letných dní, pretože sa môže pripravovať za studena namiesto sirupu ( 3 lyžičky čaju zaliať horúcou vodou, nechajte rozpustiť, mierne vychladnúť a pridajte kocky ľadu).
Chcete mať krásny zelený trávnik či bohatú úrodu? Poradíme vám, aké hnojivá vybrať na jar,…
Položili ste si niekedy otázku "Kam patrí kečup?" Môžete ho skladovať v špajzách alebo ho…
Pestujete maliny? Potom by ste nemali podceniť konštrukcie pre maliny, ktoré sú dôležité pre ich…
Prvé slnečné lúče a vôňa prebúdzajúcej sa zeme lákajú záhradkárov von. Jar je tu a…
Aká je vaša príprava skleníka a fóliovníka? Nezabúdate na obnovu pôdy či jej závlahu? V…
Držíte diétu a snažíte sa zdravo stravovať? Ak áno, možno vás trápi otázka, či cukor…