Keď jar, tak jarná cibuľka a porastie aj bez semienka! Už si nikdy nemusíte kupovať ďalšiu.
Milujete jarné cibuľky, ktorých vôňa z viazaničky z obchodu ide až do nosa? Viete, že sa dajú recyklovať stále dookola? Pre tých, čo o tomto triku nevedia, je tu niekoľko rád.
Ako recyklovať jarnú cibuľku
Ide o celkom jednoduchú metódu. Stačí, keď si kúpite z obchodu celú, krásnu, jarnú cibuľku a tejto krasotinke odrežete asi tak 2,5 cm konček s korienkom. Aj tak by ste ho zahodili, keď robíte napr. šalát. Všakže!?
Zelenina a ovocie: Aby boli s deťmi kamoši!
Do misky nalejte vodu a vložte do nej tieto narezané končeky jarnej cibuľky. Nezabudnite vymieňať vodu raz za 4 dni. To stačí.
Čo môžete očakávať?
Ešte predtým, ako začnete s recyklovaním jarnej cibuľky, treba si ujasniť, čo vlastne môžete od tohto nápadu očakávať.
- Vaša kuchyňa bude vďaka jarnej cibuľke voňať jarou.
- Rozkvitnutá cibuľka vám urobí krásnu dekoráciu v kuchyni.
- Kedykoľvek si môžete odrezať z ďalšej a ďalšej, ozdobiť vaše jedlo alebo ho dochutiť. Alebo jednoducho samotnú zjesť.
- Už si nikdy nemusíte kupovať jarnú cibuľku z obchodu, ktorá niečo stojí. Takže vlastne ušetríte.
- Môžete si ju dookola pestovať vo vašej kuchyni.