Obľubujete ovocné vína? Ak áno, tak práve pre vás sú určené nasledujúce postupy, ktoré vám prezradia, ako sa robí brusnicové, trnkové a drienkové víno.
O dôležitých zásadách, ktoré vám môžu pomôcť, aby ste pri výrobe vín boli úspešní, sme hovorili tu:
1 kg zrelých brusníc, 1,5 kilogramu cukru, 2,5 litra vody, kúsok celej škorice, 1 voňavý klnček.
Zrelé brusnice očistíme od lístkov a inej nečistoty, premyjeme vlažnou vodou a dáme do päťlitrového pohára. Vodu s cukrom, celou škoricou a klinčekom prevaríme a nalejeme na brusnice. Pohár zaviažeme celofánom, ktorý predierkujeme, dáme na teplé miesto a necháme kvasiť. Vykvasené víno stočíme do čistého demižóna a necháme ustáť. Potom ho stočíme do pripravených fliaš a uložíme na chladné miesto. Na jeden liter vína pridáme 100 g kryštálového cukru.
Ako si pripraviť bazové víno: Spoznajte recepty1 kg trniek, 3 litre vody, 1 kg kryštálového cukru.
Dobre zrelé a mrazom opálené trnky umyjeme a dáme do päťlitrového pohára. Vodu s cukrom prevaríme a vlažnú nalejeme na trnky. Pohár zaviažeme celofánom, dobre ho predierkujeme a necháme kvasiť asi tri mesiace. Potom víno gumovou hadicou opatrne stočíme do čistého demižóna a necháme dobre ustáť. Ustáte víno stočíme do fliaš, ktoré odložíme na chladné miesto.
1 kg zrelých drienok, 2,5 litra vody, 1,25 kg kryštálového cukru.
Drienky umyjeme a dáme do päťlitrového pohára. Vodu s cukrom prevaríme a vlažnú nelejeme na drienky. Pohár zaviažeme celofánom, ktorý predierkujeme, dáme na teplé miesto a necháme kvasiť. Vykvasené víno stočíme do čistého demižóna a necháme ustáť. Potom ho stočíme do pripravených fliaš a uložíme na chladné miesto. Na jeden liter vína pridáme 100 g kryštálového cukru.
Takýmto spôsobom sa dá pripraviť slivkové, šípkové či iné vína, ktoré môžu obohatiť vašu vínnu pivnicu.
Trávenie počas Vianoc dostane riadne zabrať. Našťastie príroda nám dokáže podať pomocnú ruku prostredníctvom týchto…
Najmä počas vianočných sviatkov sú najobľúbenejšou dekoráciou. Avšak pozor. Škodia vonné sviečky zdraviu a máme…
Máme pre vás tipy na netradičné vianočné recepty vhodné pre vegánov, ľudí s intoleranciou na…
Vianoce a zdravie pečene: Prečo je dôležité nezabúdať na najväčší dar? Pretože ide o jeden…
Únava je vaša stála spoločníčka? Prírodné riešenie je bližšie, ako si myslíte. Predstavujeme vám bylinkové…
Sterilizovaný hlávkový šalát môže byť chutnou možnosťou, ako uchovať vitamíny z vašej záhrady aj počas…