Ako sa robí citrónový rôsol

citrón Zdroj foto: Pixabay.com

Robili ste už niekedy citrónový rôsol? Ak nie, je čas to vyskúšať.

Recept na Citrónový rôsol

Budeme potrebovať:

2 litre citrónovej šťavy, 2 kg kryštálového cukru

citrón
Zdroj foto: Pixabay.com

Postup:

Umyté citróny aj so šupkou pokrájame na tenké plátky, dáme do smaltovanej nádoby, zalejeme vodou, aby boli ponorené, a varíme asi pol hodiny. Potom šťavu precedíme cez šatku pripevnenú na väčšom hrnci a necháme ustáť. Ustátu šťavu opatrne zlejeme, odmeriame a varíme za stáleho zberania peny, až kým z nej nezostane asi polovica. Pridáme cukor, zamiešame a varíme, až kým nezrôsolovatie. Ešte horúci rôsol nalejeme do pripravených menších pohárov a po vychladnutí zaviažeme celofánom.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close