Na prípravu ovocných vín používame zdravé, nenahnité a najlepšie čerstvo obraté ovocie. Takto sa robí ríbezľové víno za domácich podmienok.
Ríbezľové víno patrí medzi najobľúbenejšie ovocné vína. Môžete si ho skúsiť pripraviť aj doma. Potrebujete však k tomu demižón so zátkou, v ktorej je kvasná rúrka. Postup nájdete nižšie.
1 liter ríbezľovej šťavy, 1 kg kryštálového cukru, 3 litre vody
Zrelé a umyté ríbezle oberieme zo stopiek a prelisujeme. Cukor roztopíme v letnej vode, premiešame s ríbezľovou šťavou, dáme do demižóna, založíme kvasnú rúrku a postavíme na teplé miesto, kým nezačne kvasiť.
Neviete, čo s tekvicou? Urobte si tekvicový šalátPotom preložíme na chladnejšie miesto a necháme kvasiť šesť týždňov. Po vykvasení necháme víno niekoľko dní uležať, aby sa usadil kal, potom gumovou hadicou stočíme do čistého demižóna a po úplnom vyčistení stočíme do sklených fliaš. Víno vo fľašiach uložíme na chladné miesto.
Ríbezľové víno je nielen lahodné na chuť, ale v primeranom množstve je to aj zdravý nápoj.
Ríbezle majú množstvo pozitívnych účinkov – podporujú imunitu, posilňujú srdce, bojujú proti cholesterolu aj vysokému tlaku, proti rakovine, majú pozitívne účinky na nervovú sústavu a zlepšujú náladu, sú dobré na oči, na stav pokožky, vlasy a pomáhajú tiež kvalitnejšiemu spánku.
Spoznajte užitočné rady, ktoré sa hodia záhradkárom i milovníkom prírody. Ako odlíšiť larvy motýľov a…
Trávenie počas Vianoc dostane riadne zabrať. Našťastie príroda nám dokáže podať pomocnú ruku prostredníctvom týchto…
Najmä počas vianočných sviatkov sú najobľúbenejšou dekoráciou. Avšak pozor. Škodia vonné sviečky zdraviu a máme…
Máme pre vás tipy na netradičné vianočné recepty vhodné pre vegánov, ľudí s intoleranciou na…
Vianoce a zdravie pečene: Prečo je dôležité nezabúdať na najväčší dar? Pretože ide o jeden…
Únava je vaša stála spoločníčka? Prírodné riešenie je bližšie, ako si myslíte. Predstavujeme vám bylinkové…