Hríbový šalát so zeleninou, vyskúšajte

recept na hríbový šalát Zdroj foto: Pixabay

Hríbový šalát je dobrou pochúťkou. Prinášame vám recept, ktorý poteší milovníkov húb a hubárov.

Z nazbieraných hríbov si nemusíte pripraviť vždy len škvarenicu. Čo tak vyskúšať zmenu a zároveň zakonzervovať hríby aj na obdobie zimných mesiacov?

Hríbový šalát so zeleninou

Budeme potrebovať:

1 kg hríbov alebo iných jedlých húb, 2 kg rôznej zeleniny (cibuľa, mrkva, zeler, červená paprika a podobne), kyselina citrónová.

Nálev: 7,5 dl vody, 2,5 8 % octu, 1 lyžica soli, 100 g cukru, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, tymian, 1 lyžička horčičných semiačok, 2 bobkové listy.

Postup:

Mladé, tvrdé hríby alebo iné jedlé huby očistíme, umyjeme studenou vodou, dáme do rajnice, zalejeme vodou, trocha osolíme a povaríme asi desať minút. Necháme vychladnúť a scedíme. Všetku zeleninu  očistíme, umyjeme, pokrájame na kolieska a karfiol rozoberieme na ružičky. Vložíme do osolenej vody, pridáme trocha kyseliny citrónovej, aby zelenina nezhnedla, a uvaríme do polomäkka.

10 nápadov pre moderné skalky do vašej záhrady

Červenú papriku (kapiu) očistíme, umyjeme, nakrájame na rezance a sparíme horúcou vodou, aby zmäkla. Pripravenú zeleninu zmiešame so scedenými hríbmi a necháme na site odkvapkať. Potom naplníme do pripravených pohárov, mierne zatlačíme, zalejeme vychladnutým nálevom a necháme postáť do druhého dňa. Na druhý deň podľa potreby nálev dolejeme. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 20 minút alebo 30 minút pri teplote 90 °C. Vyberieme z hrnca a vychladnuté odložíme.

Nálev: Všetko spolu povaríme a necháme vychladnúť.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close